Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagen hangt over rand viaduct N62 Westdorpe [+foto]

Vrachtwagen hangt over rand viaduct N62 Westdorpe

Vrachtwagen hangt over rand viaduct N62 Westdorpe [+foto]
15-06-2022 19:13 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

WESTDORPE - Een vrachtwagen is woensdagmiddag deels over de rand van een viaduct bij de Tractaatweg (N62) geschoten. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Inmiddels is gestart met de berging van de vrachtwagen.

Het ongeluk gebeurde rond 16.15 uur bij het viaduct Eversgadt nabij de Langeweg (N258). De vrachtwagen reed hier eerst een stuk vangrail kapot om vervolgens deels over de rand van het viaduct tot stilstand te komen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was sprake van een eenzijdig ongeval.

Direct na de melding werd onder meer de brandweer opgeroepen. De chauffeur van de vrachtwagen wist veilig uit het voertuig te komen. Hij had geen letsel. Brokstukken kwamen op het onderliggende fietspad terecht maar ook hier raakte niemand gewond.

De Veiligheidsregio meldt dat zich in de lading van de vrachtwagen geen gevaarlijke stoffen bevonden. Wel lekte er diesel uit de tank van de vrachtwagen. De lekkende diesel is door de brandweer opgevangen.

Bergingsbedrijf Kuzee is rond 17.30 uur gestart met het weghalen van de vrachtwagen maar volgens de provincie Zeeland kan het nog wel tot zeker 21.30 uur duren voordat de N62 ter plekke weer kan worden vrijgegeven. De vangrail zal over een lengte van 100 meter vervangen moeten worden, zo meldt de provincie.

Verkeer dat richting België rijdt wordt via de af- en oprit langs de ongevalslocatie geleid. Verkeer richting Terneuzen kan ongehinderd passeren. Verkeer dat onder het viaduct door wil moet voorlopig wel een andere route nemen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats