Clicky

 
Transport Online - China beklemtoont steun aan Rusland

China beklemtoont steun aan Rusland

China beklemtoont steun aan Rusland
15-06-2022 14:26 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP

BEIJING - De Chinese president Xi Jinping heeft in een telefoongesprek met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin beklemtoond dat China "wat betreft soevereiniteit en veiligheid achter Rusland staat". De volksrepubliek heeft zich vanaf het begin van de oorlog in februari in Oekraïne neutraal opgesteld.

Beijing heeft de inval in Oekraïne niet veroordeeld en noemt het hardnekkig geen invasie. China dringt er op aan via onderhandelingen tot een oplossing van het conflict te komen.

Het Westen hoopte vergeefs dat de grote buur en handelspartner van Rusland zich zou afkeren van Poetin en daarmee diens land pijnlijk zou isoleren. Maar China blijft Rusland steunen "waar het gaat om wezenlijke belangen en grote zorgen over soevereiniteit en de veiligheid", zei Xi volgens staatsmedia in China.

Rusland wordt door westerse landen bestookt met sancties, maar buiten Europa en het grootste deel van Noord-Amerika zijn er nergens sancties tegen Rusland afgekondigd, behalve in Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. NAVO-lidstaat Turkije stelt zich ook neutraal op en treft geen strafmaatregelen tegen Moskou voor de aanval op Oekraïne.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden