Clicky

 
Transport Online - Landbouwminister schrapt partijbezoek aan boer om intimidatie

Landbouwminister schrapt partijbezoek aan boer om intimidatie

Landbouwminister schrapt partijbezoek aan boer om intimidatie
15-06-2022 13:39 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Een bezoek van landbouwminister Henk Staghouwer aan een boer in Renswoude is geschrapt. De agrariër krijgt sinds bekend werd dat de bewindsman op bezoek zou komen regelmatig berichten die "intimiderend van aard" zijn, meldt de ChristenUnie.

Boer Jos Verdam is actief lid van de ChristenUnie, maar is kritisch over de kabinetsplannen. "Ik wilde aanvankelijk het gesprek daarover juist met de minister voeren, maar de spanning loopt nu zo hoog op, dat ik ook vrees voor wat er op mijn erf gebeurt als we dit door laten gaan", laat Verdam weten.

Het bezoek zou vrijdag plaatsvinden in het kader van een zomertoer van bewindslieden en Kamerleden van de ChristenUnie door het land. In plaats van Staghouwer gaan nu partijleider Gert-Jan Segers en Tweede Kamerlid Pieter Grinwis bij boer Jos Verdam langs.

Stikstofplan

Vorige week presenteerde het kabinet plannen om de stikstofuitstoot van boeren omlaag te brengen. Dat leverde boze reacties van de boeren op. Zij demonstreerden onder meer met tractoren bij het woonhuis van verantwoordelijk minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) dat hen veel kritiek opleverde.

Afgelopen vrijdag was er ook al een betoging van boeren bij een werkbezoek van Staghouwer aan een boerenbedrijf in Snelrewaard (Utrecht). De boeren probeerden het terrein af te sluiten, maar de minister was toen net weg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,892

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden