Clicky

 
Transport Online - Magazijn aanmaakblokjesfabriek Fire-Up naar andere locatie na brand

Magazijn aanmaakblokjesfabriek Fire-Up naar andere locatie na brand

Magazijn aanmaakblokjesfabriek Fire-Up naar andere locatie na brand
15-06-2022 10:17 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

OISTERWIJK - Het magazijn van aanmaakblokjesproducent Fire-Up in het Noord-Brabantse Oisterwijk, waar eerder deze week een forse brand woedde, komt op een andere locatie. Dat heeft het bedrijf in overleg met de gemeente besloten, meldt Fire-Up woensdag.

De gemeente Oisterwijk liet eerder weten diepgaand onderzoek te doen naar de brand. Burgemeester Hans Janssen is bereid om "afhankelijk van de resultaten van het onderzoek vergaande stappen te zetten in het kader van de vergunningverlening", liet hij weten. De fabriek kan de vergunningen kwijtraken. Het is niet de eerste keer dat er brand is bij Fire-Up. Omwonenden en bedrijven in de buurt van de fabriek zijn bang dat zij een volgende keer ook schade oplopen.

Volgens Fire-Up onderzoeken instanties het ontstaan van de brand, "maar op dit moment is het nog te vroeg om de oorzaak te achterhalen". Het bedrijf stelt dat met opgedane ervaring bij eerdere incidenten, die ook plaatsvonden in het magazijn, maatregelen zijn genomen om brand of rookontwikkeling te voorkomen. "Nu wachten wij eerst de onderzoeksresultaten af over de oorzaak van dit incident, voordat wij verdere stappen ondernemen. Wat we zeker weten is dat we na overleg met de gemeente besloten hebben om het magazijn op een andere locatie dan De Nedervonder 13 op te zetten", aldus Fire-Up in een persbericht.

De meest recente brand brak uit in de nacht van zondag op maandag en werd met schuim geblust door de aanwezige blusinstallatie. Volgens Fire-Up vond die brand plaats in het magazijn. Maandagochtend laaide het vuur toch weer op. De brandweer verstuurde maandagmorgen een NL-Alert om mensen te waarschuwen dat zij ramen en deuren moesten sluiten en mechanische ventilatie moesten uitschakelen. Rond 15.30 uur maandagmiddag gaf de brandweer het sein brand meester. Het gloednieuwe pand van de fabriek ging verloren.

In september 2019 brak er in een paar dagen tijd vier keer brand uit in de Fire-Up-fabriek, aldus de veiligheidsregio. Toen zouden blokjes mogelijk zijn gaan broeien en ontvlammen. De brandweer sprak destijds zijn zorgen uit over de situatie bij de fabriek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats