Clicky

 
Transport Online - Marine onderschept meer dan 1.000 kilo cocaïne in Caribisch gebied [+foto's]

Marine onderschept meer dan 1.000 kilo cocaïne in Caribisch gebied

Marine onderschept meer dan 1.000 kilo cocaïne in Caribisch gebied [+foto's]
14-06-2022 16:50 | Marine | auteur Redactie

DEN HELDER - Het patrouilleschip Zr.Ms. Groningen heeft 2 drugstransporten in het Caribisch gebied onderschept. De marine stuitte daarbij op zo’n 1.040 kg aan cocaïne. De dubbele vangst speelde zich begin deze maand binnen één etmaal af. De in beslag genomen contrabande en vijf opvarenden zijn inmiddels overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. Het vijftal wacht vervolging in de Verenigde Staten.

De van drugssmokkel verdachte opvarenden zaten op snelle motorboten in de Caribische zee. Een maritiem patrouillevliegtuig detecteerde de eerste zogenoemde go-fast. Daarop schakelde Zr.Ms. Groningen de aan boord gestationeerde MH-65 Dolphin van de US Coast Guard in. Deze helikopter dwong de boot te stoppen. Met een FRISC- onderscheppingsvaartuig van het patrouilleschip is vervolgens een boarding uitgevoerd. Het leidde tot inbeslagname van een eerste lading drugs en het vasthouden van opvarenden.

De actie was nog maar net afgerond, toen de bemanning van het marineschip een tweede go-fast in het vizier kreeg. De Amerikaanse kustwachthelikopter ging er wederom op af, evenals twee FRISC’s. Het leidde tot de tweede onderschepping.Sinds Zr.Ms. Groningen in april als stationsschip in het Caribisch gebied is ingezet, is dit de derde drugsvangst. 24 mei voorkwam de marine dat er 300 kilo cocaïne op de markt zou komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden