Clicky

 
Transport Online - Aantal positieve coronatests in twee weken verdubbeld

Aantal positieve coronatests in twee weken verdubbeld

Aantal positieve coronatests in twee weken verdubbeld
14-06-2022 16:14 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal coronabesmettingen dat bij de GGD'en wordt bevestigd, loopt opnieuw op. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 15.526 meldingen van positieve tests. Dat is het hoogste weektotaal in zeven weken tijd. Vergeleken met vorige week steeg het aantal coronagevallen met 64 procent, en in vergelijking met de week daarvoor is het aantal positieve tests meer dan verdubbeld.

De stijging komt mogelijk door de opmars van twee nieuwe versies van de omikronvariant van het coronavirus. Volgens het RIVM "winnen die steeds meer terrein in Nederland". Het instituut houdt de ontwikkeling van de pandemie in de gaten door het aantal virusdeeltjes in het rioolwater te meten. Die aantallen stijgen sinds twee weken. Het RIVM heeft ook een site, Infectieradar, waar gebruikers hun klachten en hun zelftests bijhouden, en ook daar neemt het aantal meldingen toe.

De stijging is te zien in alle leeftijdsgroepen. In de regio's Amsterdam-Amstelland, Utrecht en Hollands Midden worden naar verhouding meer besmettingen vastgesteld.

Mensen hoeven niet per se meer naar een teststraat te gaan om de bevestiging te krijgen dat ze besmet zijn geraakt. Een thuistest is op zich voldoende. Maar wie dat wil, mag wel langs de GGD gaan voor een test, en steeds meer mensen doen dat. De GGD'en hebben afgelopen week ruim 18.000 coronatesten uitgevoerd, het hoogste aantal in twee maanden tijd. Onder die testen zijn ook steeds meer besmettingen: vorige week bleken twee op de drie geteste mensen daadwerkelijk het coronavirus onder de leden te hebben. Dat is het hoogste percentage sinds eind maart.

Het aantal ziekenhuisopnames neemt ook toe. In de afgelopen week zijn iets meer dan 200 mensen vanwege hun coronabesmetting in een ziekenhuis opgenomen, het hoogste aantal in vijf weken tijd. Het is bijna 17 procent meer dan de week ervoor. Het RIVM noemt die stijging beperkt en zegt dat in verpleeghuizen ook nog geen snelle toename van het aantal besmettingen te zien is.

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 2887 positieve tests geregistreerd. Dat is het hoogste dagcijfer sinds 21 april, bijna twee maanden geleden. Amsterdam heeft de meeste positieve tests (189), gevolgd door Den Haag (113), Utrecht (109), Rotterdam (105) en Almere (58).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden