Clicky

 
Transport Online - Vrachtvervoer op Brussels Airport daalde in mei met negen procent

Vrachtvervoer op Brussels Airport daalde in mei met negen procent

Vrachtvervoer op Brussels Airport daalde in mei met negen procent
14-06-2022 11:37 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZAVENTEM - Het vrachtvervoer op Brussels Airport daalde in de maand mei met 9 procent in vergelijking met mei 2021. Bij de volumes luchtvracht is er een lichte daling van 4 procent. We zien een daling van 11 procent in het volvrachtsegment, terwijl het vrachtvervoer aan boord van passagiersvluchten sterk is gestegen met 57 procent vanwege de stijging van het aantal passagiersvluchten. Het aandeel van de cargovluchten die uitgevoerd werden met passagierstoestellen bedroeg 34 procent van de volvrachtvluchten.  

In mei startte Air Belgium (in samenwerking met Hongyuan) met cargovluchten met hun eerste Boeing 747. Virgin Atlantic opereerde de eerste cargovluchten met een Airbus 321 en maakt de overgang van de inzet van passagierstoestellen voor cargo naar de inzet van volvrachttoestellen. 

De expresdiensten kenden een daling van 15 procent door de vertraging in de groei van de e-commercemarkt in West-Europa en de tijdelijke reallocatie van bepaalde vluchten naar andere luchthavens. Daarnaast daalden de volumes getruckte vracht met 25 procent.  

Azië is deze maand opnieuw de grootste import- en exportregio. Afrika is de tweede importregio en de derde exportregio en noteert voor beide segmenten een groei in vergelijking met vorig jaar. Noord-Amerika is de derde importregio en de tweede exportregio.  

Op vlak van vaccintransport zijn er intussen 1,3 miljard COVID-19 vaccins getransporteerd via Brussels Airport, sinds de start van het wereldwijde vaccintransport in november 2020, wat Brussels Airport de belangrijkste Europese hub maakt voor het vaccintransport. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions