Clicky

 
Transport Online - FNV-leden stemmen voor Schiphol-akkoord

FNV-leden stemmen voor Schiphol-akkoord

FNV-leden stemmen voor Schiphol-akkoord

SCHIPHOL - Leden van FNV die op Schiphol werken als beveiliger, afhandelaar, schoonmaker of buschauffeur, hebben voor het akkoord gestemd dat de vakbonden twee weken geleden sloten met Schiphol Group. Daarmee gaat vanaf 1 juni het akkoord definitief in. De medewerkers om wie het gaat krijgen onder meer een zomerbonus van 5,25 euro en daarna tot en met volgende zomer 1,40 euro extra per gewerkt uur.

Joost van Doesburg, campagneleider FNV Schiphol: "De mensen op Schiphol krijgen met dit akkoord de waardering die ze verdienen. Ze hebben keihard gewerkt en dat zal de komende tijd ook weer nodig zijn. Het is nu zaak dat de vakbonden en Schiphol Group vaart maken met het uitvoeren van het plan. Zo kan het vertrouwen bij de medewerkers weer hersteld worden."

Aanbestedingsbeleid

In het akkoord zijn niet alleen afspraken gemaakt voor de korte termijn. Voor de lange termijn is afgesproken dat het aanbestedingsbeleid van de luchthaven drastisch verandert. "Jarenlang werd alleen aanbesteed op een zo laag mogelijke prijs. Dat ging ten koste van de mensen die het werk uit moeten voeren. Minder mensen, moesten hetzelfde werk doen. In de toekomst gaat er aanbesteed worden op kwaliteit en houden de mensen bij een overgang naar een nieuwe werkgever dezelfde arbeidsvoorwaarden", aldus Van Doesburg.

Vakantie

Een andere afspraak is dat de medewerkers vanaf volgend jaar recht hebben op minstens tien aaneengesloten dagen vakantie in de zomerperiode. Tot slot is afgesproken dat het werken op Schiphol de medewerkers geen geld meer mag kosten. Dus koffie, thee en water zijn voortaan gratis en als het nodig is, kunnen medewerkers een gratis parkeerplaats krijgen. Ook worden rust- en sanitairruimtes gecontroleerd en opgeknapt.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats