Clicky


Braziliaanse media melden vondst lichaam Britse journalist

Braziliaanse media melden vondst lichaam Britse journalist
13-06-2022 10:15 | Buitenland | auteur ANP

RIO DE JANEIRO - [update 15:00 uur] De Britse journalist Dom Phillips en de expert op het gebied van inheemse stammen Bruno Pereira zijn dood teruggevonden in het Braziliaanse Amazoneregenwoud, zegt de vrouw van Phillips maandag tegen Braziliaanse media. De autoriteiten hebben de vondst van de lichamen nog niet bevestigd. Phillips en Pereira waren meer dan een week vermist.

Zaterdag had de federale politie van Brazilië al een rugtas, een broek en schoenen gevonden die vermoedelijk van de twee mannen waren. Volgens lokale media zijn de spullen gevonden in de buurt van het huis van een man die gearresteerd is in de zaak. Hij zou volgens getuigen Phillips en Pereira bij de rivier hebben achtervolgd.

Phillips schreef voor de Britse krant The Guardian en Pereira werkte voor het Braziliaanse overheidsagentschap voor inheemse zaken. De twee waren samen op expeditie in de Javarivallei, langs de grens met Peru. Ze zouden interviews afnemen voor een boek over milieubehoud. In het gebied vinden steeds meer illegale activiteiten plaats, zoals visvangst, houtkap, mijnbouw en drugshandel.