Clicky

 Zeer grote brand bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk onder controle

Zeer grote brand bij aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk onder controle [+foto]
13-06-2022 16:28 | Brand | auteur ANP

OISTERWIJK - [update 16:28 uur] De brandweer heeft de zeer grote brand bij een aanmaakblokjesfabriek aan De Nedervonder in het Brabantse Oisterwijk onder controle. Rond 15.30 uur maandagmiddag gaf de brandweer het sein brand meester. Naar verwachting duurt het nablussen nog vele uren. Het gloednieuwe pand van de fabriek is verloren gegaan.

Het treinverkeer tussen Tilburg en Boxtel komt weer op gang. Er reden sinds maandagmorgen vroeg geen treinen omdat de brandweer een waterslang over het spoor had gelegd. Dat was nodig om extra bluswater uit watergangen te halen. Om die reden was ook een aantal straten in Oisterwijk afgesloten.

De gemeente Oisterwijk gaat "diepgaand onderzoek" doen naar de brand. Burgemeester Hans Janssen is bereid om "afhankelijk van de resultaten van het onderzoek vergaande stappen te zetten in het kader van de vergunningverlening", laat hij weten. De fabriek kan de vergunningen kwijtraken. Het is niet de eerste keer dat er brand is bij de fabriek. Omwonenden en bedrijven in de buurt van de fabriek zijn bang dat zij een volgende keer ook schade oplopen.

De brand brak uit in de nacht van zondag op maandag en werd met schuim geblust door de aanwezige blusinstallatie. Maandagochtend laaide de brand echter weer op. De brandweer verstuurde maandagmorgen een NL-Alert om mensen te waarschuwen dat zij ramen en deuren moesten sluiten en mechanische ventilatie moesten uitschakelen. In de omgeving van de brandende fabriek komen veel as- en roetdeeltjes neer. Die zijn volgens de brandweer niet gevaarlijk voor de volksgezondheid. De as kan opgenomen worden met een vochtige doek, die daarna weggegooid moet worden, is het advies.

In september 2019 brak er in een paar dagen tijd vier keer brand uit in de Fire-Up-fabriek, aldus de veiligheidsregio. Toen zouden blokjes mogelijk zijn gaan broeien en ontvlammen. De brandweer sprak destijds zijn zorgen uit over de situatie bij de fabriek. De oorzaak van de brand maandag is nog niet duidelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions