Clicky

 
Transport Online - Geen einde in zicht van problemen op Duitse luchthavens

Geen einde in zicht van problemen op Duitse luchthavens

Geen einde in zicht van problemen op Duitse luchthavens
12-06-2022 23:12 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BERLIJN - Aan de recente vertragingen en annuleringen op Duitse luchthavens door personeelsproblemen komt waarschijnlijk niet snel een einde, zei minister Volker Wissing van Transport zondag tegen Bild am Sonntag. Duitsland is volgens hem echter geen uitzondering. "De situatie binnen het Europese luchtverkeer is een enorme uitdaging voor iedereen", aldus Wissing.

Personeelstekorten na de lockdowns vanwege de coronapandemie zijn volgens experts de hoofdoorzaak van de vele vertragingen en annuleringen op Duitse luchthavens. Volgens vakbond Verdi treft het personeelstekort op gebieden als veiligheidscontrole, inchecken en bagageafhandeling grote luchthavens als Frankfurt, Hamburg, Berlijn en Düsseldorf het hardst.

De nationale luchtvaartmaatschappij Lufthansa zegt alleen al in juli zo'n 900 vluchten in München en Frankfurt te willen annuleren. Volgens Christine Behle, plaatsvervangend voorzitter van de raad van toezicht bij Lufthansa, wordt de situatie alleen maar erger. "De zomer zal chaotisch zijn", zei Behle tegen de Augsburger Allgemeine. Nieuwe medewerkers zijn hard nodig nu het aantal boekingen weer flink stijgt, stelde ze, maar veel voormalige medewerkers zijn vertrokken naar banen die beter betalen. "Het wordt dramatisch."

Nederlandse reizigers gebruiken vooral de luchthavens van Keulen en Düsseldorf regelmatig.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden