Clicky

 
Transport Online - A. Nouriplein in Amsterdam geopend

A. Nouriplein in Amsterdam geopend

A. Nouriplein in Amsterdam geopend
12-06-2022 16:12 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Amsterdamse plein waar voormalig Ajacied Abdelhak Nouri als kind altijd voetbalde, heet vanaf zondag officieel A. Nouriplein. Het omgedoopte plein is tussen 12.00 en 13.00 uur geopend. De gemeente Amsterdam had de opening samen met de familie Nouri georganiseerd. Op de middenstip van het sportveld in de wijk Nieuw-West staat zijn rugnummer.

Naast familie van Nouri waren onder meer burgemeester Femke Halsema en oud-voetballer Willem van Hanegem aanwezig bij de opening van het A. Nouriplein. Tot het eind van de middag zijn er op het plein voetbaltoernooien en een clinic voor kinderen uit de buurt, van wie velen Nouri als voorbeeld beschouwen. "Het is een groot feest, fijn dat er zo veel kinderen zijn gekomen", laat een woordvoerder van de organisatie weten.

Nouri zakte in juli 2017 tijdens een oefenwedstrijd tussen Ajax en Werder Bremen in elkaar. De middenvelder liep zwaar hersenletsel op. Het betekende blijvende hersenschade en een abrupt einde van zijn voetbalcarrière.

Het plein heette sinds 2005 Nigel de Jongplein, die ook opgroeide in deze wijk. Maar de voormalige Ajax-middenvelder stelde na wat Nouri was overkomen voor het sportveld als eerbetoon naar hem te vernoemen.

Op het plein zijn ook nieuwe speel- en fitnesstoestellen en bankjes neergezet, zodat zowel jong als oud uit de buurt er kan samenkomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden