Clicky

 
Transport Online - Meerdere panden in brand op industrieterrein Groningen [+foto&video]

Meerdere panden in brand op industrieterrein Groningen

Meerdere panden in brand op industrieterrein Groningen [+foto&video]
11-06-2022 23:12 | Brand | auteur ANP | Redactie Transport Online

GRONINGEN - [update 00:22 uur] In meerdere panden op een industrieterrein aan de Emdenweg in Groningen heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer sprak van een grote brand en zette meerdere bluswagens in. Rond middernacht werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen gaat nog enige uren duren, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

Volgens hem moet één pand op het industrieterrein als verloren worden beschouwd. Ook andere panden op het industrieterrein hebben schade opgelopen. Hoeveel bedrijven exact zijn getroffen, valt volgens de voorlichter nog niet te zeggen.

De Emdenweg bevindt zich op industrieterrein Euvelgunne ten oosten van de stad. Bij de brand komt veel rook vrij, die tot in de verre omtrek is te zien. Vanwege de forse rookontwikkeling is in Groningen een NL-Alert verzonden, waarmee bewoners van de stad worden gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden. Omdat er tijdens het nablussen nog steeds rook vrijkomt, blijft dat volgens de brandweer voorlopig van kracht.

Door de enorme hoeveelheid rook die vrijkomt, kunnen er roetdeeltjes in de omgeving terechtkomen, twitterde de brandweer. Meetploegen onderzoeken in hoeverre de roetdeeltjes zich hebben verspreid.

Het Dagblad van het Noorden meldde dat een varende luchtballon in de rook terechtkwam en een noodlanding moest maken, maar de brandweer kan dit niet bevestigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,895

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden