Clicky

 Geen treinen tussen Utrecht en Almere vanwege personeelstekort

Geen treinen tussen Utrecht en Almere vanwege personeelstekort
11-06-2022 09:49 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Er rijden zaterdag tot 19.30 uur geen treinen tussen Utrecht Centraal en Almere Centrum vanwege personeelstekort. Reizigers tussen Almere en Utrecht kunnen omreizen via Weesp, laat een woordvoerster van de NS weten. Tussen Groningen en Veendam is de hele dag geen treinverkeer mogelijk vanwege een gebrek aan personeel.

De NS liet eerder al weten dat er zaterdag minder treinen zouden rijden omdat er niet genoeg mankracht is. Er rijden onder andere minder Intercity's op de trajecten Rotterdam-Utrecht, Alkmaar-Maastricht en Schiphol-Nijmegen. Ook zijn er minder sprinters beschikbaar tussen Driebergen-Zeist en Uitgeest. De extra reistijd kan oplopen tot 15 minuten. De NS roept reizigers op hun treinreis zorgvuldig te plannen om vertraging te voorkomen.

Vanaf maandag zijn er volgens de NS door de personeelstekorten ook minder treinen tussen Rotterdam, Schiphol en Arnhem. De NS komt niet alleen machinisten en conducteurs tekort, maar ook IT'ers, monteurs, medewerkers voor veiligheid en service en winkelpersoneel op de stations. De spoorwegen kampen met ongeveer 1100 vacatures.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) maakte eerder duidelijk aan de Tweede Kamer dat de tekorten mogelijk langere tijd zullen aanhouden, ook na de zomer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats