Clicky


Zaterdag minder treinen door personeelstekort

Zaterdag minder treinen door personeelstekort
10-06-2022 19:23 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Op verschillende plaatsen in het land rijden zaterdagmiddag opnieuw minder treinen door personeelsgebrek, meldt de NS. Daardoor zijn er minder Intercity's op de trajecten Rotterdam-Utrecht, Alkmaar-Maastricht en Schiphol-Nijmegen. Ook zijn er minder sprinters beschikbaar tussen Driebergen-Zeist en Uitgeest en op het traject Utrecht-Almere.

De spoorwegen kampen met ongeveer 1100 openstaande vacatures. De NS komt niet alleen machinisten en conducteurs tekort, maar ook IT'ers, monteurs, medewerkers voor veiligheid en service en winkelpersoneel op de stations. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) maakte eerder duidelijk aan de Tweede Kamer dat de tekorten mogelijk langere tijd zullen aanhouden, ook na de zomer.

Vanaf maandag zijn er volgens de NS door de personeelstekorten ook minder treinen tussen Rotterdam, Schiphol en Arnhem. De extra reistijd kan volgens het spoorbedrijf 15 minuten bedragen. De NS roept reizigers op hun treinreis van tevoren te plannen om vertraging te voorkomen.