Clicky


Brandweer opnieuw naar Bakker Logistiek vanwege smeulende deeltjes op het dak

Brandweer opnieuw naar Bakker Logistiek vanwege smeulende deeltjes op het dak [+foto]
10-06-2022 15:56 | Brand | auteur Redactie

HEERENVEEN - Honderden zonnepanelen zijn donderdagmiddag 9 juni verwoest door een zeer grote brand bij Bakker Logistiek aan de Venus in Heerenveen. Er waren ongeveer tussen de 1.500 en 2.000 zonnepanelen betrokken bij de brand.

De brand, die zorgde voor grote zwarte rookpluimen boven Heerenveen, was in de wijde omtrek te zien. Tijdens werkzaamheden op het dak brak de brand uit. Of dat de oorzaak is van de brand bij Bakker Logistiek is vooralsnog niet bekend.

De brandweer heeft de voorraad melkpoeder, dat in de loods opgeslagen ligt, nat gehouden om verdere uitbreiding van de brand in het magazijn te voorkomen.

Er raakte niemand gewond bij de brand. Na dik twee uur had de brandweer de brand onder controle.

De brandweerkorpsen van Heerenveen, Joure, Lemmer, Akkrum, Grou, Nieuwehorne, Gorredijk, Drachten en Leeuwarden werden ingezet voor het bestrijden van de brand.

Opnieuw brandweer opgeroepen

Vrijdag aan het begin van de middag werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een brand bij het pand van Bakker Logistiek. Er bleek dat het een of ander nog smeulde op het dak van het bedrijf. Team brandonderzoek doet onderzoek naar de brand.