Clicky

 Bijna 12.000 euro boete voor vrachtwagenchauffeur wegens rijden met andermans rijbewijs

Bijna 12.000 euro boete voor vrachtwagenchauffeur wegens rijden met andermans rijbewijs
10-06-2022 11:20 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

ODENSE - De Deense rechtbasnk heeft donderdag 9 juni een 44-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur veroordeeld vanwege het feit dat hij met andermans rijbewijs achter het stuur zat op 8 juni 2020 in het Deense Middelfart.

"Toen de Deense polite de vrachtwagen en de chauffeurspapieren controleerden, bleek al snel dat de Poolse chauffeur met een ander rijbewijs reed dan zijn eigen rijbewijs", zegt speciaal officier van justitie Pernille Moesborg. Nader onderzoek wees uit dat hij helemaal geen rijbewijs had, aangezien hem het rijbewijs in zijn thuisland was afgenomen. Dit leidde tot 40 strafpunten voor het rijden op andermans rijbewijs en rijden zonder rijbewijs in de periode van 10 mei tot en met 8 juni 2020.”

De rechtbank veroordeelde volgens de aanklacht en veroordeelde de Poolse chauffeur tot 60 dagen voorwaardelijke celstraf, een totale boete van 89.000 deense Kroon, omgerekend bijna 12.000 euro, en een onvoorwaardelijke intrekking van het vrachtwagenrijbewijs in Denemarken voor 6 maanden. Daarnaast werd de 44-jarige bestuurder veroordeeld tot uitzetting uit Denemarken met een inreisverbod van 6 jaar.

Foto's

  • VDS
    VDS
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions