Clicky


Bloomberg: Ferrari wil fabriek elektrische auto's uitbreiden

Bloomberg: Ferrari wil fabriek elektrische auto's uitbreiden
09-06-2022 23:36 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur ANP

MARANELLO - Het Italiaanse sportwagenmerk Ferrari bekijkt een flinke uitbreiding van zijn fabriek voor de bouw van elektrische auto's in Maranello. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het plan wordt naar verwachting volgende week naar buiten gebracht, wanneer Ferrari met meer details over zijn strategie voor elektrische sportwagens komt.

Volgens ingewijden heeft Ferrari grond aangekocht bij Maranello en is al begonnen met voorbereidingen voor de fabrieksuitbreiding. Daar zou een derde productielijn voor elektrische en hybride bolides moeten komen. Ook wil Ferrari een onderzoekscentrum opzetten voor batterijen ten behoeve van elektrische auto's. Het beursgenoteerde bedrijf houdt volgende week donderdag zijn dag voor beleggers. Dan zou topman Benedetto Vigna met details komen over de strategie en de plannen voor de komende jaren.

Vigna werd aangetrokken door Ferrari om meer werk te maken van elektrische auto's. Het bedrijf heeft gezegd in 2025 zijn eerste volledig elektrische sportauto op de markt te willen brengen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions