Clicky

 
Transport Online - FNV meldt cao-akkoord met stadsvervoerder HTM

FNV meldt cao-akkoord met stadsvervoerder HTM

FNV meldt cao-akkoord met stadsvervoerder HTM
09-06-2022 14:46 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN HAAG - Het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM heeft een akkoord gesloten met de vakbonden over een nieuwe cao, meldt FNV. De trambestuurders en buschauffeurs gaan volgens de bond in ruim twee jaar tijd 8,5 procent meer verdienen. Een voor vrijdag aangekondigde staking is daardoor van de baan.

Vorige week donderdag legden medewerkers van HTM het werk neer na een ultimatum van FNV en CNV voor een beter cao-bod. "De directie komt nu haar belofte voor koopkrachtbehoud na en ook wordt er serieus iets aan de al jarenlange hoge werkdruk gedaan", zegt Eric Vermeulen van FNV Stadsvervoer over het akkoord. HTM heeft 1900 werknemers.

Ook creëert de stadsvervoerder volgens de bond 145 nieuwe arbeidsplekken om de werkdruk te verlagen. Daarvan zijn er ongeveer zeventig plekken bedoeld voor nieuwe tram- en buschauffeurs of bestuurders voor op de RandstadRail. Het akkoord wordt binnenkort voorgelegd aan de leden van de vakbonden. Als die ook voor zijn, gaat de nieuwe cao met terugwerkende kracht in per 1 september 2022.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden