Clicky

 
Transport Online - Lufthansa schrapt honderden zomervluchten door personeelstekort

Lufthansa schrapt honderden zomervluchten door personeelstekort

Lufthansa schrapt honderden zomervluchten door personeelstekort
09-06-2022 13:53 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

FRANKFURT - De Duitse luchtvaartonderneming Lufthansa heeft vanwege personeelstekorten honderden zomervluchten geannuleerd. Naast die van Lufthansa zelf gaat het ook om vluchten die door dochter Eurowings zouden worden uitgevoerd. Vooral korteafstandsvluchten binnen Europa gaan uit het schema. Bij elkaar gaat het in juli om zo'n 900 vluchten.

"De hele luchtvaartindustrie, vooral in Europa, lijdt momenteel onder knelpunten en personeelstekorten," stelt Lufthansa in een verklaring. "Dit geldt voor luchthavens, grondafhandelingsdiensten, de luchtverkeersleiding en ook luchtvaartmaatschappijen."

Europese luchtvaartmaatschappijen zien een sterke vraag naar tickets nu de reisbeperkingen na twee jaar van coronamaatregelen zijn opgeheven. Lufthansa wilde dit jaar de vluchten qua capaciteit opvoeren tot 75 procent van het niveau van 2019. Daarmee ging de maatschappij uit van een nog sterker herstel dan eerder geraamd. Maar de krapte op de arbeidsmarkt schopt de plannen van de luchtvaartmaatschappij in de war.

Niet alleen Lufthansa kampt met de problemen. Luchthavens, maatschappijen en grondafhandelingsbedrijven schrapten eerder massaal banen om door de crisis te komen. Ze hebben nu moeite om nieuwe mensen te werven. Luchthavenexploitant Fraport heeft ook gewaarschuwd dat personeelstekorten tot grote vertragingen kunnen leiden op de thuisbasis van Lufthansa in Frankfurt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden