Clicky

 
Transport Online - Man die in Berlijn op menigte inreed heeft psychische problemen

Man die in Berlijn op menigte inreed heeft psychische problemen

Man die in Berlijn op menigte inreed heeft psychische problemen
09-06-2022 09:37 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BERLIJN - De man die woensdag inreed op een menigte in Berlijn deed dat met opzet. Volgens burgemeester Franziska Giffey kampt hij met "ernstige psychische problemen". Een lerares kwam om het leven en nog zes mensen verkeren in levensgevaar. Een rechter heeft bepaald dat de 29-jarige man in een psychiatrische kliniek verder onderzocht moet worden.

Een politiewoordvoerder zegt dat er 29 mensen gewond raakten, een groot deel van hen is kinderen. Verscheidene gewonden verkeren nog in shock na de aanval.

De Armeens-Duitse verdachte heeft meerdere warrige verklaringen afgelegd, die nog moeten worden ontcijferd, aldus Giffey tegen de publieke omroep RBB. De politie onderzoekt nog of de posters die in de auto werden gevonden met leuzen over Turkije erop iets te maken hebben met het motief van de man.

De schoolklas waar de man op inreed, bezocht Berlijn vanuit een kleine stad in de deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland. De man reed met de auto de stoep op en na de lerares en leerlingen te hebben geraakt, ging hij de weg weer op, waarna het voertuig op een gebouw botste.

Giffey spreekt van een "zwarte dag in de geschiedenis van Berlijn".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden