Clicky

 
Transport Online - Deel Shanghai weer in lockdown, 2,7 miljoen mensen moeten getest

Deel Shanghai weer in lockdown, 2,7 miljoen mensen moeten getest

Deel Shanghai weer in lockdown, 2,7 miljoen mensen moeten getest
09-06-2022 09:24 | Coronavirus | auteur ANP

SHANGHAI - De Chinese stad Shanghai gaat weer voor een deel in lockdown. 2,7 miljoen mensen in het stadsdeel Minhang moeten worden getest. De stad zat van maart tot vorige week in een strenge lockdown. Donderdag testten negen mensen positief op het coronavirus, maar niet in Minhang.

De coronaregels werden vorige week grotendeels ingetrokken, maar waren niet volledig verdwenen. Honderdduizenden mensen moesten nog binnenblijven en daar komen nu dus 2,7 miljoen mensen bij uit het stadsdeel Minhang.

"De lockdown van Minhang wordt beëindigd als alle mensen zijn getest", zegt de lokale regering, zonder te zeggen wanneer dat is. Het is ook niet bekend of de maatregelen langer van kracht blijven als bewoners van de wijk positief testen. Inwoners reageerden verontwaardigd op sociale media, zij willen meer duidelijkheid. "Wat gebeurt er als mensen positief testen?"

China heeft een beleid van 'zero-covid': mensen die positief testen op het virus worden direct geïsoleerd, net als mensen met wie zij contact hebben gehad.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions