Clicky

 
Transport Online - Luchtvaartmaatschappijen willen geen Schiphol-vluchten schrappen

Luchtvaartmaatschappijen willen geen Schiphol-vluchten schrappen

Luchtvaartmaatschappijen willen geen Schiphol-vluchten schrappen
08-06-2022 19:19 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Lang niet alle buitenlandse luchtvaartmaatschappijen die op Schiphol vliegen, zijn van plan de komende tijd vluchten te schrappen wegens de drukte op de luchthaven. Zo heeft luchtvaartmaatschappij Emirates uit de Verenigde Arabische Emiraten al laten weten dit vooralsnog niet van plan te zijn en zegt de Spaanse budgetmaatschappij Vueling alleen reizen te zullen annuleren als de weersomstandigheden daarom vragen.

Schiphol kampt met personeelstekorten onder beveiligers en afhandelaars. In combinatie met de toegenomen stroom vakantiegangers zorgt dit al weken voor grote drukte op de luchthaven, met soms geannuleerde en vertraagde vluchten tot gevolg. Met luchtvaartmaatschappijen voert Schiphol overleg over het verminderen van het aantal vluchten op de grootste luchthaven van Nederland, om zo de doorstroom te verbeteren. In het uiterste geval zal het vliegveld maatschappijen dwingen om vluchten te schrappen.

Belangenvereniging voor luchtvaartmaatschappijen BARIN heeft herhaaldelijk laten weten dat het verplicht schrappen van vluchten alleen als "laatste redmiddel" moet worden gebruikt. De branchevereniging denkt dat met de nieuwe afspraken over meer loon en betere arbeidsvoorwaarden, en "nu al meer mensen op de vloer", de doorstroom op Schiphol al wordt verbeterd.

Personeelstekorten

EasyJet, een van de grotere gebruikers van Schiphol, meldde onlangs wel "proactief" vluchten van Amsterdam naar London Gatwick en London Luton te hebben geannuleerd voor deze zomer. De Britse prijsvechter vliegt niet vanaf regionale luchthavens in Nederland en ziet het verplaatsen van vluchten naar die vliegvelden niet als optie. Het Duitse Lufthansa laat weten dat de hele luchtvaartindustrie last heeft van personeelstekorten. Een woordvoerder van de maatschappij kan niet zeggen of er vluchten naar Schiphol worden geschrapt, en zo ja hoeveel.

Transavia, TUI en Corendon lieten eerder weten meer te zien in het verplaatsen van vluchten naar andere luchthavens dan in annuleren. Deze bedrijven richten zich sterk op vakantiegangers. Het schrappen van vluchten is dan eigenlijk uit den boze.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden