Clicky

 
Transport Online - Brussels Airlines schrapt zomervluchten om personeel te sparen

Brussels Airlines schrapt zomervluchten om personeel te sparen

Brussels Airlines schrapt zomervluchten om personeel te sparen
08-06-2022 16:52 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - Ook de Belgische vliegmaatschappij Brussels Airlines schrapt komende zomer tientallen vluchten. Het bedrijf wil zo het cabinepersoneel tegemoetkomen, dat klaagt over de werkdruk en met een nieuwe staking dreigt. Pursers, stewards en stewardessen van Brussels Airlines klagen dat ze het niet meer kunnen bolwerken nu het aantal reizigers met het wegvallen van de coronabeperkingen weer fors is toegenomen.

De Belgische nationale luchtvaartmaatschappij houdt echter vol dat de problemen niets te maken hebben met personeelstekorten. De drukte op thuishaven Brussels Airport, eerder bekend als Zaventem, blijft tot dusver ook binnen de perken. Op Schiphol en veel andere plaatsen in Europa kraakt de luchtvaart in zijn voegen, vaak door gebrek aan mankracht.

Brussels Airlines schrapt 74 heen- en terugvluchten, in totaal dus 148, naar Europese bestemmingen in de drukke zomerperiode. Het is de vraag of het personeel genoegen neemt met het gebaar. De vakbonden wijzen het plan af. Ze overleggen de komende dagen met hun achterban en beslissen dan of ze gaan staken of tot andere actie overgaan. In december staakten ze ook al eens.

Voor getroffen reizigers zijn voldoende alternatieven, stelt Brussels Airlines.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden