Clicky


Ex-minister Sander Dekker zwaargewond na val van racefiets, vrouw aangehouden voor poging zware mishandeling

Ex-minister Sander Dekker zwaargewond na val van racefiets, vrouw aangehouden voor poging zware mishandeling
08-06-2022 13:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

MONSTER - [update 17:01 uur] Oud-minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft meerdere botbreuken opgelopen toen hij dinsdagavond van zijn racefiets viel in het duingebied bij het Zuid-Hollandse Monster, meldt de politie. Een 42-jarige vrouw uit Monster is aangehouden op verdenking van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel danwel een eenvoudige mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg.

Eerder meldde de politie nog dat de vrouw was aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling en doodslag, maar dat is inmiddels aangepast, aldus een politiewoordvoerder. Ze werd ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze zit nog vast, aldus de politie.

Dekker (47) werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het incident, dat gebeurde op het Schelpenpad. Ooggetuigen meldden aan De Telegraaf dat de voormalig bewindsman over de kop sloeg doordat een vrouw hem bij zijn arm pakte.

Dekker raakte eerder gewond tijdens het wielrennen. In 2013 kwam hij hard ten val na het ontwijken van een hond en brak hij zijn sleutelbeen, elleboog, een rib en een pols. De oud-minister verscheen daardoor met allebei de armen in een mitella en een rietje in zijn drinkglas in de Tweede Kamer. Twee jaar later brak hij op vakantie in Spanje zijn heup na een valpartij met de racefiets.