Clicky

 Tankwagen met gevaarlijke stoffen zorgt voor gevaarlijke omstandigheden op Duitse A4

Tankwagen met gevaarlijke stoffen zorgt voor gevaarlijke omstandigheden op Duitse A4 [+foto's]
08-06-2022 11:28 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie

DRESDEN - Woensdagochtend rond 04.40 uur maakte een alerte weggebruiker melding van een trekker met tankoplegger die over de A4 richting Dresden reed. De melder liet weten dat de vrachtwagen heel erg sterk naar chemicaliën rook en dat hij een lek vermoedde.

De ingezette politiediensten konden de vrachtwagen met gevaarlijke stoffen van de snelweg halen bij het knooppunt Rüdersdorf. Ook de brandweer werd direct gealarmeerd.

Na het testen van de gevaarlijke stof werd bekend dat het om ethylacrylaat ging. Deze stof vormt een hoog risico omdat het licht ontvlambaar en zeer giftig is. Het knooppunt Rüdersdorf moest volledig worden afgesloten voor de juiste, en veilige, hulpverlening.

Ook de Dresdense rijbaan werd tussen 05.00 uur en 07.00 uur volledig afgesloten. Gedurende deze tijd heeft de brandweer geprobeerd om het lek te vinden deze tijdelijk af te dichten. Toen dit was geslaagd, is het voertuig in een konvooi met brandweer en politie via de A4 naar het parkeerterrein van het servicegebied Altenburger-Land gebracht. Hiervoor is het gehele parkeerterrein ontruimd en afgezet.

Vanwege het aanhoudend grote gevaar besloot de brandweer de tankinhoud ter plaatse over te pompen. Daar worden nu voorbereidingen voor getroffen door de brandweer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats