Clicky


Chr. Vermeer Transport heeft nieuw energieneutraal distributiecentrum in gebruik genomen

Chr. Vermeer Transport heeft nieuw energieneutraal distributiecentrum in gebruik genomen
08-06-2022 09:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TILBURG - Begin vorige maand heeft Chr. Vermeer Transport het nieuwe distributiecentrum, hoofdkantoor en warehouse op industrieterrein de Vossenberg II in Tilburg officieel in gebruik genomen. Daarmee hebben ze ook hun crossdockactiviteiten van Dongen naar Tilburg verplaatst.

Dochteronderneming Auction Logistics, actief in de veilinglogistiek, en afdeling Chr. Vermeer Movements, die zich voornamelijk bezighoudt met machinetransport, technische dienstverlening en complete verhuisprojecten, hebben ook hun intrek genomen in het nieuwe hoofdkantoor.

Naast nationale en internationale distributie zijn logistieke activiteiten een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van Chr. Vermeer Transport. Met het nieuwe distributiecentrum en 8750m2 tellende warehouse, kunnen zij de uitgebreide overslagactiviteiten die ze aanbieden nu nog beter voor hun klanten faciliteren.

Bij de bouw van het nieuwe distributiecentrum stond duurzaamheid centraal. Zo is het warehouse voorzien van 3000 zonnepanelen. “Ons doel is om zo veel mogelijk in eigen energie te voorzien en in de toekomst deze groene stroom te gaan gebruiken voor elektrische distributietrucks”, aldus Christiaan Vermeer.

De nieuwe locatie is niet alleen energieneutraal, maar ook hebben zij gebruik gemaakt van de circulaire economie. Denk daarbij aan hergebruik en herstel van bestaande materialen en producten zonder nieuwe grondstoffen te gebruiken. Op de vestiging in Dongen zijn ze inmiddels gestart met de renovatie en verduurzaming van de gebouwen. De werkplaats wordt gemoderniseerd en uitgebreid met een APK-straat. Hiermee zal Chr. Vermeer Service het onderhoud en de reparatie van de wagens nog beter kunnen uitvoeren.

Foto's

  • Chr. Vermeer
    Chr. Vermeer