Clicky

 
Transport Online - Chauffeur nagenoeg ongedeerd na ernstig ongeval Duitse A63 [+foto's]

Chauffeur nagenoeg ongedeerd na ernstig ongeval Duitse A63

Chauffeur nagenoeg ongedeerd na ernstig ongeval Duitse A63 [+foto's]
07-06-2022 20:13 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

SEMBACH - Een 54-jarige chauffeur van een vrachtwagen reed dinsdagmiddag op de A63 richting Mainz toen hij bij het verlaten van wegwerkzaamheden vlak achter het knooppunt Sembach recht op een andere vrachtwagen inreed. Volgens de eerste bevindingen van de Duitse politie zat de chauffeur even niet op te letten.

Gelukkig bleek de aangereden vrachtwagen op het moment van de aanrijding niet bemand.

Ondanks dat de cabine van de vrachtwagen die het ongeval veroorzaakte flink was vervormd bleef de 54-jarige chauffeur nagenoeg ongedeerd. Hij werd uit voorzorg naar het ziekenhuis in Kaiserslautern gebracht.

Doordat beide vrachtwagens door de klap in elkaar waren geklemd en dwars over de rijbaan stonden, was het voor andere weggebruikers niet meer mogelijk om de plaats van het ongeval te passeren. Bovendien had de verantwoordelijke vrachtwagen een grote vrachtcontainer geladen, waarvan het grootste deel van de trailer was gegeleden en nu op de vangrail lag. Deze dreigde zelfs in het tegemoetkomende verkeer terecht te komen en werd daarom beveiligd door de aanwezige brandweer.

Sinds het ongeval is de Mainzbaan tot aan het knooppunt Sembach volledig versperd. De afdeling autosnelwegonderhoud en het in bedrijf genomen sleepbedrijf werken momenteel volop aan het vrijmaken en schoonmaken van de rijbaan. Naar verwachting zullen de werkzaamheden echter pas vanavond eindigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden