Clicky

 
Transport Online - Onderzoek naar Duitse spoormedewerkers na fataal treinongeval

Onderzoek naar Duitse spoormedewerkers na fataal treinongeval

Onderzoek naar Duitse spoormedewerkers na fataal treinongeval
07-06-2022 13:42 | Buitenland | auteur ANP/DPA

GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Duitse aanklagers doen onderzoek naar drie medewerkers van Deutsche Bahn vanwege een fataal treinongeval in de deelstaat Beieren. Ze worden verdacht van dood door schuld. Er is geen verdere informatie bekendgemaakt.

Een woordvoerder van Deutsche Bahn, zowel spoorbeheerder als vervoerder, laat weten dat het bedrijf meewerkt aan het onderzoek naar het ongeval.

Een regionale trein ontspoorde vrijdag iets ten noorden van Garmisch-Partenkirchen met vijf doden en circa veertig gewonden tot gevolg. Een van de passagiers verkeert nog in kritieke toestand. Aan boord van de trein zaten in totaal 140 reizigers, onder wie veel scholieren.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Eerste onderzoeksresultaten laten zien dat de trein niet te hard reed. Maandag werd bekend dat wordt gekeken of het voertuig ontspoorde door een technisch mankement of door slechte infrastructuur. Op het stuk spoor waar het ongeval plaatsvond zouden in juni en juli reparatiewerkzaamheden plaatsvinden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats