Clicky


Behendige Intouro: nieuwste aanwinst voor Munckhof

Behendige Intouro: nieuwste aanwinst voor Munckhof
07-06-2022 10:22 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HORST - “Wij zochten een bus van maximaal 12 meter die goed uit de voeten komt in kleine straatjes. Als vanzelf kwamen we toen bij de Mercedes-Benz Intouro uit.", aldus directeur Eric van den Munckhof van vervoersbedrijf Munckhof, een van de grootste personenvervoerders van Nederland. “Onze chauffeurs zijn erg tevreden met de Intouro. Hij past perfect bij de lokale reizen waar we hem voor gaan inzetten.”

De 60-jarige Eric van den Munckhof is de enige telg van de familie Munckhof die nog werkzaam is in het bedrijf, dat in 1927 ontstond. De directeur vertelt: “Ons bedrijf is opgericht door mijn opa, die ooit begon als fietsenmaker. Later kwam daar een taxi bij, en van het een kwam het ander. Vandaag de dag zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met zo’n 1850 vaste medewerkers en richten we ons op taxidiensten, zakenreizen en vervoer per touringcar. Onze taxidivisie is veruit het grootst. We hebben een wagenpark van in totaal 1400 voertuigen, waarvan zo’n 20 touringcars.”

Korte draaicirkel

Voor het groepsvervoer zocht Eric van den Munckhof op korte termijn een behendige touringcar, waarmee het ook in nauwe straatjes goed rijden is. “Bij EvoBus bleken ze de perfecte touringcar voor ons uit voorraad te kunnen leveren, de Intouro. We kwamen al snel tot zaken en op 9 mei stond onze nieuwe aanwinst voor de deur. Het is een mooie bus, hij is ook luxer dan ik had verwacht. Maar het belangrijkste voor ons is de functionaliteit. Hij heeft een korte draaicirkel, spiegels die niet ver uitsteken, een makkelijke instap en flink wat bagageruimte. Dat is precies wat we zochten. Onze chauffeurs zijn er erg tevreden mee.”

Kleine straatjes

Munckhof gaat de Intouro inzetten voor vervoer in Nederland, zoals dagreizen en vervoer van scholieren. Dat betekent dat de bus regelmatig in de kleine straatjes van krappe stadscentra of dorpskernen zal komen. “Juist daarom wilden we een bus hebben met een relatief beperkte lengte van 12 meter. Daar voldoet de Intouro aan. Maar vergis je niet: er passen heel wat mensen in. Het aantal zitplaatsen is 56, plus nog een gidsstoel. De Intouro is een mooie en nette touringcar, die goed rijdt. Dat heb ik zelf kunnen ervaren, want ik heb er zelf ook al een stukje in gereden.”

Een van de eerste Intouro’s in Nederland

Eric van den Munckhof heeft er bijna 40 jaar opzitten in het bedrijf en heeft al heel wat bussen voorbij zien komen in het wagenpark van het bedrijf. Sommige daarvan waarvan echte eyecatchers. “In de jaren ’90 hebben we een Engelse dubbeldekker gehad, die werd ingezet als ‘rolling party pub’. Ook hadden we een gelede bus, die we gebruikten als pendelbus voor reizen naar Spanje. Die was uniek in zijn soort. Als ik me niet vergis waren we de enige die zoiets hadden in Nederland.” Hoewel de nieuwe Intouro van Munckhof niet te vergelijken is met dit soort excentrieke verschijningen, is ook die in zekere zin een eyecatcher. Het is namelijk een van de eerste Intouro’s die in Nederland rondrijdt. Het is misschien wel typerend voor de ondernemersgeest binnen het bedrijf.

Dynamiek

Over vijf jaar viert Munckhof zijn 100-jarig bestaan, maar de rek lijkt er nog lang niet uit te zijn. Sterker, het bedrijf is hard op zoek naar nieuwe medewerkers, want de hoeveelheid werk blijft groeien. Eric van den Munckhof: “Wij hebben momenteel veel vacatures, dus we zijn hard op zoek naar personeel. Mensen hebben het naar hun zin bij ons. Zelf ben ik daar een goed voorbeeld van. Na bijna 40 jaar voel ik me nog steeds als een vis in het water bij de dynamiek en de fijne sfeer in ons bedrijf.”