Clicky

 
Transport Online - Elon Musk klaagt dat Twitter afspraken rond overname schendt

Elon Musk klaagt dat Twitter afspraken rond overname schendt

Elon Musk klaagt dat Twitter afspraken rond overname schendt
06-06-2022 16:48 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

SAN FRANCISCO - Elon Musk vindt dat Twitter de afspraken rond de overname van het socialemediabedrijf schendt door hem niet bepaalde informatie te verstrekken over spam en nepaccounts. Dat staat in een nieuw document dat de bekende ondernemer heeft ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Daarin benadrukt Musk ook nog altijd het recht te hebben om van de overname van Twitter af te zien.

De rijkste man ter wereld heeft al een akkoord bereikt met Twitter over de miljardenovername, maar zorgde vorige maand voor een verrassing door de deal in de wacht te zetten. Dat deed hij omdat hij meer duidelijkheid wil over het aandeel nepaccounts op de berichtendienst.

Musk wil dat Twitter aan hem bewijst dat van alle Twitter-gebruikers minder dan 5 procent bots zijn, zoals het bestuur van Twitter beweert. Dat het bedrijf nog altijd geen gehoor heeft gegeven aan zijn verzoek zou niet anders op te vatten zijn dan als een poging om Musk te dwarsbomen en de kwestie te verdoezelen, staat ook in de verklaring van de zakenman.

Overnameprijs

Musk staat erom bekend soms met boute uitspraken te komen. Twitter zelf gaat er nog altijd van uit dat de deal gewoon doorgaat, heeft het bedrijf gezegd in een reactie. Ook zegt Twitter zich aan alle gemaakte afspraken te houden en de nodige informatie met Musk te delen.

Analisten vermoeden dat het Musk mogelijk te doen is om de overnameprijs omlaag te krijgen. Met de deal is zo'n 44 miljard dollar gemoeid. Dat is zelfs voor Musk een groot bedrag, aangezien zijn vermogen vooral bestaat uit aandelen in onder meer autofabrikant Tesla en niet uit contanten. Eerder lukte het Musk wel om investeerders te vinden om hem te helpen bij het kopen van Twitter.

Onderzoek

Toch is de Tesla-topman niet de enige die meer wil weten over de hoeveelheid nepaccounts op Twitter. Volgens The Wall Street Journal heeft een openbaar aanklager in de Amerikaanse staat Texas een onderzoek aangekondigd met min of meer dezelfde vraag. Twitter zou mogelijk bepaalde lokale regels overtreden, vandaar dat de aanklager het bedrijf om informatie heeft gevraagd.

Beleggers schrokken aanvankelijk van het nieuws van Musk. Het aandeel Twitter leverde maandag kort na de openingsbel op Wall Street meer dan 4 procent in. Maar nadat Twitter later met een reactie kwam liep het koersverlies terug tot 1,5 procent. Door de onzekerheid rond de overnamedeal en de onrust op de beurzen is de aandelenkoers van Twitter afgelopen maand al behoorlijk gedaald.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats