Clicky

 
Transport Online - Meldingen van wateroverlast in zuidoosten van het land

Meldingen van wateroverlast in zuidoosten van het land

Meldingen van wateroverlast in zuidoosten van het land
05-06-2022 19:06 | Weer en Verkeer | auteur ANP

VELDHOVEN - Volgens de politie in Oost-Brabant zijn zondag aan het einde van de middag in korte tijd veel meldingen van wateroverlast in de regio binnengekomen. Vooral uit de gebieden Eindhoven, Valkenswaard en Veldhoven komen veel meldingen. Om hoeveel meldingen het precies gaat, is niet bekend. Ook in Limburg is sprake van overlast.

In Veldhoven riep de politie enige tijd op om het gebied rond de Dorpstraat te mijden, maar ook in de overige plaatsen wordt geadviseerd om binnen te blijven "als dat kan". Mensen die toch naar buiten moeten, worden gevraagd voorzichtig te zijn.

De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost waarschuwt voor gevaarlijke situaties door de hevige regenbuien, zoals putdeksels die door de overvloed aan water kunnen wegspoelen. "Ben hierop alert als u naar buiten gaat".

Ook Limburg heeft te maken met wateroverlast. Op beelden op sociale media is te zien hoe straten in onder meer Echt en Roermond onderlopen.

Volgens Weerplaza was zondagavond rond 18.45 uur op sommige plekken in het zuiden al meer dan 30 millimeter regen gevallen. Lokaal gaat het zelfs om 70 millimeter. Dat is meer dan de hoeveelheid neerslag die normaal in heel de maand juni valt. Bovendien werd volgens Weer.nl nog nooit zoveel neerslag in één dag gemeten op het KNMI station in Eindhoven als op zondag. In totaal viel er tot ongeveer 20.45 uur 48 millimeter neerslag. Het oude record was op 28 augustus 1996, toen 47,1 millimeter viel. In totaal zijn in Eindhoven slechts zeven dagen geweest waarop meer dan 40 millimeter neerslag naar beneden kwam.

Rijkswaterstaat meldt dat ook meerdere snelwegen in Brabant en Limburg hinder ondervinden van de wateroverlast. Hierdoor zijn enkele rijstroken afgesloten. Het gaat onder meer om de A2 bij knooppunt Vught, de A50 bij Nistelrode en de A59 bij Rosmalen. Automobilisten moeten rekening houden met enige vertraging.

Het KNMI heeft zondag voor heel Nederland code geel afgegeven vanwege onweersbuien. De buien trekken van zuid naar noord over het land en hierbij kan veel neerslag vallen. Inmiddels geldt code geel niet meer voor de provincie Zeeland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden