Clicky

 
Transport Online - Spanje levert als eerste moderne westerse tanks aan Oekraïne

Spanje levert als eerste moderne westerse tanks aan Oekraïne

Spanje levert als eerste moderne westerse tanks aan Oekraïne
05-06-2022 17:03 | Buitenland | auteur ANP/AFP/DPA

MADRID - Spanje gaat als eerste land moderne westerse gevechtstanks aan Oekraïne leveren in de strijd tegen de Russische invasie. Volgens de Spaanse krant El Pais betreft het krachtige Duitse tanks van het type Leopard 2 A4, die Spanje in 1995 tweedehands kocht. Ze werden opgeslagen en moeten nog rijklaar worden gemaakt.

Het dagblad baseert zich op bronnen bij het ministerie van Defensie. De regering in Madrid zou ook de Oekraïense tankbemanningen willen opleiden. Oekraïne kreeg tot nu toe tanks van Sovjet-makelij, omdat Oekraïne als voormalige republiek van de Sovjet-Unie daar ervaring mee heeft.

Tegelijkertijd met de melding van de Spaanse levering zeggen de Russen dat ze tanks hebben vernietigd die door Oost-Europese landen aan Oekraïne zijn gegeven. Dat zou zijn gebeurd bij de jongste beschietingen zondagochtend op buitenwijken van de Oekraïense hoofdstad Kiev.

Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn langeafstandsraketten met hoge precisie gebruikt om de Russische T-72-tanks te vernietigen, net als andere pantservoertuigen die in loodsen stonden. Maar Oekraïne ontkent. In de door vier raketten geraakte werkplaats van de spoorwegen, waar goederenwagons worden gerepareerd, waren geen tanks of andere militaire voertuigen, aldus de Oekraïense spoorwegmaatschappij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden