Clicky

 
Transport Online - KLM: geen passagiers meer naar Schiphol vanaf Europese bestemmingen

KLM: geen passagiers meer naar Schiphol vanaf Europese bestemmingen

KLM: geen passagiers meer naar Schiphol vanaf Europese bestemmingen
04-06-2022 19:24 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij KLM neemt op Europese vluchten met bestemming Schiphol op zaterdag geen passagiers meer mee. Dat gebeurt vanwege de drukte op de luchthaven, laat KLM weten in een verklaring.

De zogenoemde cityhoppers vliegen leeg terug naar Schiphol. De maatregel is in elk geval de hele zaterdag van kracht. "Op zondag kijken we verder", aldus een woordvoerster.

Het is niet duidelijk hoeveel vluchten leeg naar Schiphol vliegen. Ook is niet bekend om hoeveel passagiers het gaat die niet naar Schiphol kunnen vliegen. De passagiers die achterblijven op Europese bestemmingen moeten wachten totdat KLM een alternatieve vlucht voor ze heeft gevonden. Op z'n vroegst vliegen zij dan zondag naar Schiphol.

Domino-effect

Schiphol kampt met grote drukte dit pinksterweekend. Daarbovenop kwamen ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud, wat zaterdag zorgde voor een domino-effect en zorgde voor verstoringen. KLM heeft toen, op eigen initiatief besloten om geen passagiers meer mee terug te nemen, zegt een KLM-woordvoerster. Volgens haar kan de luchtvaartmaatschappij met lege toestellen veel sneller mensen wegkrijgen van Schiphol. Omdat er niemand hoeft uit te stappen en er geen bagage is.

Eerder meldde KLM dat het dit weekend tot vijftig vluchten per dag annuleert. Daarmee wil de luchtvaartmaatschappij bijdragen aan "een beheersbare situatie op de luchthaven en in de eigen operatie", zo meldde het bedrijf vrijdag.

De extra maatregel moet ervoor zorgen dat gestrande passagiers zaterdag zoveel mogelijk alsnog kunnen vertrekken vanaf Schiphol. En ook dat KLM op zondag zoveel mogelijk vluchten kan uitvoeren.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden