Clicky

 
Transport Online - In Geleen aangetroffen lichaam is van vermiste Gino

In Geleen aangetroffen lichaam is van vermiste Gino

In Geleen aangetroffen lichaam is van vermiste Gino
04-06-2022 17:04 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - [update 18:03 uur] Het lichaam dat zaterdagmorgen bij een woning in Geleen is gevonden, is van de vermiste Gino (9). Dat heeft de politie bekendgemaakt op een persconferentie in Maastricht.

De politie zei eerder al er ernstig rekening mee te houden dat het gevonden lichaam van de vermiste jongen was. Gino werd sinds woensdagavond vermist. Daarom werd donderdag een amber alert uitgegeven.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 22-jarige man uit Geleen in zijn woning aangehouden. Hij was vrijdag in beeld gekomen als verdachte, zei de politie. Op zijn aanwijzing is Gino gevonden.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Gino. Zijn advocaat zei eerder dat hij ook verdacht wordt van ontvoering. De verdachte is bekend bij politie en het Openbaar Ministerie, maar de politie kan niet zeggen voor welke feiten.

De verdachte zit in beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij wordt volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Politie en justitie gaan daarom ook niet in op verdere vragen, aldus Henk van der Meijden, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Limburg.

Wel werd aangegeven dat er twee plaatsen zijn waar onderzoek wordt gedaan: de woning van de verdachte en de plaats waar het lichaam van de jongen is gevonden.

Gino woonde in Maastricht, maar logeerde bij zijn zus in Kerkrade. Volgens een andere zus ging de jongen woensdagavond nog even voetballen op een speelplek in Kerkrade, vlakbij zijn logeeradres. Sindsdien was hij spoorloos.

De burgemeester van Kerkrade, Petra Dassen-Housen, zei tijdens de persconferentie dat de hoop die er nog leefde bij familieleden en inwoners van de gemeente Kerkrade zaterdag "letterlijk wegvloeit". "Want Gino komt niet meer thuis. Hij zal ook nooit meer voetballen of de liefde van zijn familie voelen." De familie van de jongen "moet permanent in onze gedachten zijn", zei ze.

Hans Verheijen, de burgemeester van Sittard-Geleen, merkte op dat in zijn gemeente "de wrange wending" plaatsvond. "We vreesden in de voorbije dagen al het meest zwarte scenario. Velen hielden hoop, zochten en leefden mee. Intens bitter is het dat in onze Geleense gemeenschap het lichaam van Gino is aangetroffen." Hij noemde het "een vreselijke klap voor de familie". "Woorden schieten tekort, een intens verdriet overmant ons."

Verheijen: "Vele vragen leven en een diepgaand onderzoek zal nodig zijn om op al die vragen ook antwoorden te verkrijgen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden