Clicky

 
Transport Online - Drie doden treinongeluk Beieren nog niet geborgen

Drie doden treinongeluk Beieren nog niet geborgen

Drie doden treinongeluk Beieren nog niet geborgen
04-06-2022 10:15 | Ongevallen | auteur ANP/DPA

GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Na het dodelijke treinongeluk vrijdag in het zuiden van Duitsland zijn de lichamen van drie van de vier overledenen nog niet geborgen. Daarnaast worden nog twaalf mensen vermist. Er raakten 30 mensen gewond. Een onbekend aantal mensen ligt nog in het ziekenhuis.

De Beierse minister Joachim Hermann zei dat een deel van de vermisten mogelijk in het ziekenhuis ligt en nog niet is geïdentificeerd, maar hij sloot ook niet uit dat er mogelijk nog lichamen onder gekantelde rijtuigen liggen.

Volgens een politiewoordvoerder zal in de loop van zaterdagochtend een zware bergingskraan, die tot 120 ton kan tillen, op de plaats van het ongeluk aankomen. Het bergen van de ontspoorde wagons gaat volgens de politie zeker nog een paar dagen duren.

Oorzaak onbekend

De dubbeldekstrein met ongeveer 140 passagiers ontspoorde vrijdag iets na het middaguur ten noorden van de Beierse stad Garmisch-Partenkirchen, ten zuidwesten van München. Een deel van de wagons stortte van een helling.

De hulpdiensten rukten massaal uit vanwege het ongeluk. Volgens de lokale politie zijn alle passagiers uit de wagons bevrijd en is de oorzaak van de ontsporing nog niet bekend. De minister van Verkeer van Beieren, Christian Bernreiter, zei op de regionale radio dat hij uitgaat van een "technisch defect omdat er geen aanwijzingen zijn voor een andere oorzaak".

Oponthoud

Bondskanselier Olaf Scholz sprak in een reactie van "schokkend nieuws" en "deprimerende beelden" vanuit Beieren. "Onze deelneming gaat uit naar de nabestaanden en naar de gewonden, die we een spoedig herstel wensen." Minister Nancy Faeser van Binnenlandse Zaken bracht vrijdag een bezoek aan de plek waar het ongeluk gebeurde.

Verwacht wordt dat de ontsporing voor oponthoud gaat zorgen op het spoor en mogelijk op de weg, zeker met het oog op het pinksterweekend. Het treintraject tussen Garmisch-Partenkirchen en Oberau kan mogelijk over twee weken pas weer volledig gebruikt worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden