Clicky

 
Transport Online - KLM schrapt tot vijftig vluchten per dag komend Pinksterweekend

KLM schrapt tot vijftig vluchten per dag komend Pinksterweekend

KLM schrapt tot vijftig vluchten per dag komend Pinksterweekend

AMSTELVEEN - In het Pinksterweekend van 3 tot en met 6 juni wordt opnieuw grote drukte verwacht op luchthaven Schiphol. Om bij te dragen aan een beheersbare situatie op de luchthaven en in de eigen operatie, ziet KLM zich genoodzaakt om een aantal acties in gang te zetten.

Zo annuleert KLM voor het komende weekend proactief tot 50 vluchten per dag. Passagiers op deze vluchten, zijn uiteraard omgeboekt naar andere vluchten. Ook heeft KLM op bepaalde vluchten stoelen vrijgemaakt, zodat passagiers die hun vlucht of over overstap niet halen vanwege drukte op de luchthaven, op een later moment op de dag alsnog kunnen vertrekken. 

Daarnaast heeft KLM voor dit weekend bij wijze van proef een alternatief bagageproces opgezet, waarbij bagage later aan boord gebracht wordt. Daarmee wordt voorkomen dat koffers van passagiers die uiteindelijk hun vlucht niet halen, later weer van boord gehaald moet worden.

KLM zet deze belangrijke stappen om processen zo in te richten dat ze bijdragen aan een veilige en werkbare situatie op de luchthaven en een goed uitvoerbare en voorspelbare eigen operatie. KLM begrijpt dat de reis voor sommige passagiers hiermee anders loopt dan gepland en vraagt begrip voor deze uitzonderlijke situatie. KLM benadrukt tegelijkertijd dat deze acties genomen zijn in het belang van de klanten. Deze maatregelen moeten eraan bijdragen dat ook dit weekend zoveel mogelijk passagiers en hun bagage goed aan kunnen komen op de eindbestemming.

KLM zegt met deze beslissingen haar verantwoordelijkheid te nemen en zoekt hiermee naar oplossingen voor de huidige problemen op luchthaven Schiphol. KLM roept Schiphol, maar zeker ook andere luchtvaartmaatschappijen nadrukkelijk op hetzelfde te doen in het belang van alle passagiers.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions