Clicky

 
Transport Online - Doden en veel gewonden door ontspoorde trein in Duitsland [+foto's]

Doden en veel gewonden door ontspoorde trein in Duitsland

Doden en veel gewonden door ontspoorde trein in Duitsland [+foto's]
03-06-2022 13:55 | Buitenland | auteur ANP

GARMISCH-PARTENKIRCHEN - [update 19:36 uur] Door de ontsporing van een regionale trein in de Beierse Alpen in het zuiden van Duitsland zijn minstens vier, mogelijk zeven doden en ongeveer dertig gewonden gevallen. Van de gewonden moest de helft naar het ziekenhuis. De politie gaat ervan uit dat nog zeker drie doden onder gekantelde rijtuigen liggen, melden media. Drie lichamen konden worden geborgen, een vierde slachtoffer bezweek onderweg naar het ziekenhuis.

De dubbeldekstrein met ongeveer 140 passagiers liep iets na het middaguur ten noorden van de Beierse stad Garmisch-Partenkirchen, ten zuidwesten van München, uit de rails. Een deel van de wagons stortte van een helling.

Politie en brandweer rukten op grote schaal uit om hulp te bieden. Volgens de media waren er ook scholieren in de trein die in de richting van het 75 kilometer verderop gelegen München reed. Dit zou te maken hebben met het begin van het pinksterweekeinde. Of de trein extra vol was door het nieuwe goedkope ticket van 9 euro, was nog niet duidelijk. Het ticket is ingevoerd als tegemoetkoming voor de gestegen brandstofprijzen.

De oorzaak van de ontsporing wordt onderzocht. De reddingswerkers krijgen ook hulp uit het nabijgelegen Oostenrijk en van het Duitse leger. De bergingswerkzaamheden waren vrijdagavond nog in volle gang.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden