Clicky

 In hoger beroep drie jaar cel voor woningoverval in Middelburg

In hoger beroep drie jaar cel voor woningoverval in Middelburg
03-06-2022 11:55 | Misdaad | auteur Redactie

DEN BOSCH - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 34-jarige man uit Polen veroordeeld tot drie jaar celstraf. Hij heeft samen met een andere man een woningoverval gepleegd waarbij hij een vriend van de bewoner afperste en bedreigde. De rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeelde hem tot vijf jaar cel. De medeverdachte ging niet in hoger beroep. 

Op 5 januari 2020 klopten de mannen aan bij een woning in Middelburg. Het slachtoffer werd met de dood bedreigd en gedwongen om, terwijl er een wapen op hem gericht was, zijn kleren uit te trekken. De mannen dwongen het slachtoffer daarna om in zijn onderbroek de straat op te gaan. Er werd ongeveer 500 euro, een horloge en kleding buitgemaakt. 

Het hof spreekt de man vrij van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Hoewel het slachtoffer zich van zijn kleren moest ontdoen en de kamer moest verlaten, blijkt voor het hof onvoldoende dat het slachtoffer daarna werd belemmerd om te gaan en staan waar hij wilde. Op camerabeelden van de hal en overloop is te zien dat het slachtoffer niet onder controle wordt gehouden door de mannen. Ook in die tijd heeft het slachtoffer dus gelegenheid gehad om zich vrij te bewegen. 

De rechtbank Zeeland-West-Brabant vond dit feit eerder wel bewezen.

Het handelen van de mannen is voor het slachtoffer buitengewoon vernederend geweest. Het hof neemt hem dat dan ook zeer kwalijk. De celstraf is door de vrijspraak van de vrijheidsberoving wat lager, namelijk drie jaar. 

De man moet aan het slachtoffer ook 500 euro smartengeld betalen. Voor de overige bedragen die het slachtoffer heeft gevorderd moet hij naar de civiele rechter. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions