Clicky

 
Transport Online - Stikstofuitstoot moet in sommige gebieden 70 à 80 procent omlaag

Stikstofuitstoot moet in sommige gebieden 70 à 80 procent omlaag

Stikstofuitstoot moet in sommige gebieden 70 à 80 procent omlaag
03-06-2022 10:20 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De uitstoot van stikstof moet in bepaalde gebieden fors omlaag om de kwetsbare en in slechte staat verkerende natuur te beschermen. Haagse bronnen bevestigen een bericht van NRC dat het om zo'n 70 tot 80 procent van de uitstoot gaat rond gebieden waar de natuur het het zwaarst heeft.

Eerder zei minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) al dat in 90 van de 162 beschermde natuurgebieden de natuur niet in goede staat is. Ze waarschuwde dat dit gevolgen zal hebben voor "de boeren die daar aan het ondernemen zijn". Voor sommige gebieden geldt naar verluidt dat twee van de drie boeren iets anders moeten gaan doen: stoppen, verhuizen of veel duurzamer boeren.

"Alle maatregelen zijn ingrijpend en de stikstofopgave is zó complex, dat zal heel veel impact hebben", zegt de bewindsvrouw vrijdag voor aanvang van de ministerraad. Van der Wal bespreekt de regionale strategieën (wat er per regio moet gebeuren) volgende week in de ministerraad, en sprak daarover al met de provincies, die deze strategieën moeten uitvoeren. "We zijn het nu aan het doorrekenen: wat betekent die 50 procent reductie die we per 2030 moeten halen per gebied in Nederland", vat ze het vraagstuk samen.

Natuurminister Van der Wal komt volgende week vrijdag met de uitgebreide plannen, samen met collega-minister Henk Staghouwer. De landbouwminister legt dan zijn voorstellen voor de agrarische sector uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats