Clicky


Chauffeur bedenkt creatieve manier om te voorkomen dat lading van trailer glijdt

Chauffeur bedenkt creatieve manier om te voorkomen dat lading van trailer glijdt [+foto's]
03-06-2022 10:09 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DILLENBURG - Door een gebrek aan ladingzekering moest een vrachtwagenchauffeur woensdag 1 juni stoppen op parkeerplaats Hirschkopf langs de Duitse A45. Omdat de lading van de vrachtwagen dreigde af te glijden, bond hij deze snel vast aan een tafel en een bank op de rustplaats.

Rond 10.00 uur meldden bezorgde weggebruikers op de Sauerlandlijn richting Hanau dat de lading van een Roemeense vrachtwagen van de trailer driegde te glijden. T

egen de tijd dat de politie de vrachtwagen kon inhalen, had de chauffeur het probleem duidelijk zelf ook al in de gaten en was hij op weg naar de rustplaats "Hirschkopf". Daar gebruikte hij een creatieve maatregel om te voorkomen dat delen van zijn lading, meerdere pakketten trapeziumplaten met een totaal gewicht van 5,3 ton, van de trailer vielen. Hij pakte meerdere spanbanden, bevestigde deze aan een betonnen tafel en bank en spande ze.

De politie stond wel even verbaasd te kijken toen ze deze onconventionele reddingsoperatie nader bekeken.

Door een combinatie van het verkeerd vastzetten van de lading, het gebruik van metalen spanbanden die het begaven onder het gewicht van de lading en het gebruik van een, volgens de Duitse politie, ongeschikte oplegger, was de lading gevaarlijk scheef komen te liggen. 

Nadat het bovenste trapeziumvormige plaatwerk met een kraan was herladen en de ladingzekering door de politie was goedgekeurd, lieten de ordehandhavers het voertuig zijn weg vervolgen.