Clicky

 
Transport Online - 10.000ste Nieuwe Generatie DAF van de band gerold

10.000ste Nieuwe Generatie DAF van de band gerold

10.000ste Nieuwe Generatie DAF van de band gerold
03-06-2022 10:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - DAF heeft zijn tienduizendste Nieuwe Generatie DAF truck gebouwd. Deze mijlpaal bewijst het ongekende succes van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ aangezien de officiële productie van DAF’s baanbrekende trucks pas afgelopen winter werd opgestart.

De volledig nieuw ontwikkelde Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ werden uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’ en in verschillende landen bekroond met de titel ‘Truck of the Year’.

Brandstofbesparing van meer dan tien procent 

DAF is de eerste – en tot nu toe enige – truckfabrikant die optimaal gebruik heeft gemaakt van de nieuwe Europese regelgeving voor afmetingen en gewichten. Daardoor is de nieuwe standaard gecreëerd op het gebied van efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort. Uitstekende aerodynamica, nieuwe aandrijflijnen en geavanceerde rijhulpsystemen zorgen ervoor dat klanten brandstofbesparingen van meer dan tien procent noteren, wat leidt tot vergelijkbare reducties in CO2-emissies.

Winnende combinatie

Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks: “De Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG⁺ zijn de favorieten van zowel chauffeurs als vlootbeheerders. Onze serie vlaggenschepen zit vol innovatie, is schitterend vormgegeven, is een droom om in te rijden en biedt de grootste en meest comfortabele cabines in de industrie. Ondernemers profiteren tegelijk van zowel lage operationele kosten als de hoogte inzetbaarheid. Een perfecte win-win combinatie.”

Hooggekwalificeerde medewerkers

Harry Wolters, president van DAF Trucks: “Deze mijlpaal van 10.000 gebouwde trucks weerspiegelt niet alleen de geweldige kwaliteit van de Nieuwe Generatie DAF trucks, maar is ook een eerbetoon aan de meer dan 10.000 hooggekwalificeerde medewerkers van DAF die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en after sales van onze bekroonde trucks.”

Foto's

 • P. v/d Nat
  P. v/d Nat
 • Kuypers Neer
  Kuypers Neer
 • N. van Leeuwen
  N. van Leeuwen
 • N. van Leeuwen
  N. van Leeuwen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden