Clicky

 
Transport Online - ANWB verwacht drukke avondspits vanwege pinksterweekend

ANWB verwacht drukke avondspits vanwege pinksterweekend

ANWB verwacht drukke avondspits vanwege pinksterweekend
03-06-2022 09:05 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De ANWB verwacht een drukke avondspits vanwege het aankomende pinksterweekend. De meeste files worden verwacht op wegen naar de Veluwe, rond Arnhem en Nijmegen en in Noord-Brabant. Waarschijnlijk is het vrijdagmiddag al drukker dan normaal op de weg door vakantiegangers. De ANWB verwacht dat de meeste files rond 19.00 uur zijn opgelost. In 2019, voor corona, stond er aan de vooravond van het pinksterweekend 900 kilometer file.

De rest van het weekend worden er files verwacht in de richting van evenementen, attractieparken en outletcentra. Zo zijn er de Pinksterraces op het circuit van Zandvoort, een Fietselfstedentocht in Friesland en de North Sea Regatta in Scheveningen.

Ook maandag, op tweede pinksterdag, verwacht de ANWB veel drukte op de weg, dan door terugkerende vakantiegangers. Het zal vooral langzaam rijden zijn in de richting van Duitsland op de A1, A12 en A67. In de loop van de maandagavond zal het druk zijn in het midden van het land en vanuit Zeeland.

Vorige week woensdag was er voor aanvang van het hemelvaartweekend de drukste avondspits van het jaar, met ruim 1120 kilometer langzaam rijdend verkeer. Daarmee was het aantal files rond Hemelvaart vergelijkbaar met dat in de tijd voor corona.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden