Clicky

 
Transport Online - Step gevonden in Landgraaf tijdens zoektocht naar vermiste Gino

Step gevonden in Landgraaf tijdens zoektocht naar vermiste Gino

Step gevonden in Landgraaf tijdens zoektocht naar vermiste Gino
02-06-2022 22:38 | Binnenland | auteur ANP

LANDGRAAF - [update 00:05 uur] In Landgraaf is donderdagavond een step gevonden die veel lijkt op die van het sinds woensdagavond vermiste 9-jarige jongetje Gino. Dat heeft een woordvoerster van de politie donderdagavond gezegd. Naar het jongetje wordt sinds woensdagavond intensief gezocht in Kerkrade, waar hij logeerde. Landgraaf ligt enkele kilometers van Kerkrade af.

De step is donderdagavond rond 20.30 uur gevonden bij een zwembad in Landgraaf. De politie onderzoekt of het inderdaad om de step van Gino gaat, zei de woordvoerster van de politie. De omgeving van de vindplaats van de step wordt afgezocht op sporen en aanwijzingen.

Inmiddels zoeken zo'n veertig vrijwilligers in een bos bij Kerkrade en een aangrenzende woonwijk naar het jongetje. Gino is afkomstig uit Maastricht en logeert bij zijn zus in Kerkrade, maar kwam woensdagavond niet terug na even buiten te zijn gaan voetballen. Op dat moment had de jongen volgens zijn zus een zwarte step bij zich met rode handvatten.

Een groep van ongeveer tachtig tot negentig vrijwilligers is donderdagavond laat in Landgraaf ook gaan zoeken naar de vermiste Gino, aldus een woordvoerster van de groep. Eerder op de avond zochten ze al in Kerkrade. De groep zegt zo lang mogelijk door te gaan met zoeken, ook als het donker wordt.

Ook een zoekteam uit Duitsland gaat in de nacht van donderdag op vrijdag in Landgraaf zoeken naar het jongetje. Het gaat om Medical Service NRW, gespecialiseerd in het zoeken naar mensen en het geven van medische bijstand. De groep beschikt ook over zoekhonden.

Burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade reageerde donderdagavond op de zoektocht. In een tweet sprak ze van "een ongelooflijk moeilijke situatie" voor de familie, die ze veel sterkte toewenste. "We hopen uit de grond van ons hart op een goede afloop."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,924
  Diesel1,726

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions