Clicky


Schutter Tulsa schoot chirurg dood vanwege pijn na operatie

Schutter Tulsa schoot chirurg dood vanwege pijn na operatie
02-06-2022 19:24 | Buitenland | auteur ANP/RTR

TULSA - De man die woensdagavond vier mensen doodschoot in een ziekenhuis in het Amerikaanse Tulsa, wilde zijn chirurg vermoorden. Volgens de politie van Tulsa had de schutter nog pijn na een operatie aan zijn rug en gaf hij de chirurg daarvan de schuld. De medisch specialist overleefde de aanslag niet.

De man vermoordde naast de chirurg nog een arts, een receptionist en een patiënt. Enkele andere mensen raakten gewond. Daarna doodde de schutter zichzelf. Volgens de politie heeft hij een brief achtergelaten, waarop stond dat hij de chirurg zou vermoorden "en iedereen die in zijn weg stond".

De schutter was op 19 mei geopereerd aan zijn rug en mocht vijf dagen later het ziekenhuis verlaten. Hij heeft daarna meerdere keren gebeld om te klagen over aanhoudende pijn en te vragen om een aanvullende behandeling. De patiënt was dinsdag nog langsgegaan bij de chirurg, maar belde woensdag opnieuw over de pijn. Na dat gesprek kocht hij een semiautomatisch geweer waarmee hij naar het ziekenhuis ging. De man had ook een pistool bij zich, dat hij zondag al had gekocht. De politie vond in het ziekenhuis 37 kogelhulzen.

Er zijn in korte tijd meerdere schietpartijen geweest in Amerika. In Texas schoot een man vorige week negentien kinderen en twee leraren dood. Een paar dagen daarvoor opende een schutter het vuur in een supermarkt in Buffalo, waarbij tien mensen omkwamen. President Joe Biden houdt donderdagavond (01.30 uur Nederlandse tijd) een toespraak over het gebruik van wapens in Amerika.