Clicky

 
Transport Online - OM seponeert de ‘zaak Derksen’

OM seponeert de ‘zaak Derksen’

OM seponeert de ‘zaak Derksen’
02-06-2022 13:55 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Op 28 april jl. besloot het parket Noord-Nederland van het Openbaar Ministerie (OM) een kortdurend opsporingsonderzoek in te stellen naar aanleiding van twee uitzendingen van Vandaag Inside. Dit onderzoek was gericht op de waarheidsvinding omtrent mogelijk strafbare gedragingen die in dat televisieprogramma benoemd werden door Johan Derksen; namelijk een uiting over penetratie met een kaars. Het OM heeft besloten om dit onderzoek te sluiten en de zaak te seponeren, omdat de feitelijke toedracht niet kan worden vastgesteld.

Johan Derksen heeft in een goed bekeken tv-programma verteld dat hij een zedenfeit heeft gepleegd. Het OM besloot een onderzoek in te stellen, omdat het een ernstig feit betreft, dat ook heftige reacties in de samenleving heeft veroorzaakt. Waarheidsvinding rond ernstige strafbare feiten is een belangrijke taak van het OM.

Johan Derksen en een getuige zijn gehoord. De identiteit van de vrouw in het verhaal kon niet worden vastgesteld; met haar heeft de politie niet kunnen spreken.

Het onderzoek heeft niet aangetoond dat het incident met de kaars daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, waardoor ook de verjaringsvraag onbeantwoord is gebleven. De zaak is daarom geseponeerd. Duidelijk is wel dat het verhaal een forse negatieve impact heeft gehad op slachtoffers van seksueel geweld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden