Clicky

 
Transport Online - Geen bussen en trams in en rond Den Haag door staking bij HTM

Geen bussen en trams in en rond Den Haag door staking bij HTM

Geen bussen en trams in en rond Den Haag door staking bij HTM
02-06-2022 08:42 | Stakingen | auteur ANP

DEN HAAG - Vele duizenden forenzen, scholieren en andere mensen moeten donderdag in Den Haag en omstreken andere manieren vinden om op hun bestemming te komen. De medewerkers van vervoerder HTM staken de hele dag. Daardoor rijden er geen bussen en geen trams. Ook de RandstadRail van en naar Zoetermeer blijft de hele dag in de remise. De RandstadRail van en naar Rotterdam rijdt wel.

De staking wordt georganiseerd door vakbonden FNV en CNV. Die eisen een loonsverhoging van 5 procent en behoud van koopkracht voor de HTM-medewerkers. De vervoerder wil zo ver niet gaan. Het bedrijf zegt dat het de financiële klap van de coronacrisis nog steeds voelt. Toen namen veel minder reizigers de bus of tram omdat ze thuis werkten. Vlak voor de aankondiging van de staking meldde het bedrijf wel dat het eenzijdig de lonen dit jaar met 3,1 procent verhoogt.

De Haagse vervoerder heeft ruim 2000 medewerkers en vervoert dagelijks ongeveer 325.000 reizigers op dertien tramlijnen en tien buslijnen. Behalve in Den Haag is HTM ook verantwoordelijk voor openbaar vervoer in omliggende plaatsen zoals Delft, Zoetermeer, Rijswijk, Nootdorp, Westland, Leidschendam en Voorburg. Het bedrijf zegt ongeveer een kwart miljoen euro mis te lopen als alle trams en bussen een dag lang niet rijden.

De treinen van de NS rijden gewoon van en naar Den Haag. Ook de streekbussen in de regio rijden zoals gebruikelijk. Die ritten worden verzorgd door EBS. De medewerkers daarvan staakten woensdag.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden