Clicky

 
Transport Online - Renault Trucks op Carrosserie Vakdagen Hardenberg

Renault Trucks op Carrosserie Vakdagen Hardenberg

Renault Trucks op Carrosserie Vakdagen Hardenberg
22-03-2011 11:00 | Transport Compleet | auteur de redactie
Van 29 tot en met 31 maart zal Renault Trucks aanwezig zijn op de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg, waar onder andere de Renault Premium Lander Triple wordt gepresenteerd. Door het toevoegen van een extra as beschikt deze vrachtwagen over een gunstigere gewichtsverdeling en kan het MTM oplopen tot 38 ton. Daarnaast laat Renault Trucks alle oplossingen op het gebied van brandstofbesparing de revue passeren, waaronder de Renault Premium Optifuel, die in februari van dit jaar in een vernieuwde versie op de markt kwam.

Dat de Renault Premium Route al is geoptimaliseerd wat het verbruik betreft, blijkt uit het resultaat van de Duitse Fehrenkotter test. De Premium Route kwam als winnaar van zeven verschillende merken uit de bus en werd erkend als de vrachtwagen met de laagste gebruiks- en verbruikskosten. Op de Carrosserie Vakdagen zal de Renault Premium Optifuel aanwezig zijn. Een uniek concept dat een vrachtwagen aan een opleiding koppelt. Dit aanbod is door de TÜV gecertificeerd en resulteert in een brandstofbesparing van 6,4%. In februari 2011 introduceerde Renault Trucks een vernieuwde versie van de Premium Optifuel, uitgerust met Optiroll. Deze nieuwe functionaliteit is verbonden met de snelheidsregelaar en gebruikt de kinetische energie van het voertuig maximaal om het brandstofverbruik te verminderen. De prestaties van Premium Optifuel inzake verbruiksvermindering worden hierdoor opnieuw met 1% verbeterd.

Op de stand van Renault Trucks is er ook aandacht voor het het Optifuel Programma, dat bestaat uit Optifuel Training en Optifuel Infomax. De training maakt de chauffeur bewust van de mogelijkheden van economisch rijden en resulteert in een veiligere en milieuvriendelijkere rijstijl. De training is officieel erkend en vertegenwoordigt zeven van de te behalen 35 punten in het kader van de Europese richtlijn voor verplichte nascholing vakbekwaamheid. Bovendien kan Renault Trucks het complete 35 uur programma aanbieden om te voldoen aan de Europese richtlijn voor de verplichte nascholing vakbekwaamheid.

Met Optifuel Infomax vergelijkt de wagenparkbeheerder eenvoudig de prestaties van de verschillende trucks binnen het wagenpark én die van de chauffeurs. Met de garantie dat men snel in kan grijpen als zich bijzonderheden voordoen. Door het volgen van dit programma zijn er forse besparingen mogelijk voor de transporteurs en niet alleen op brandstof. Want door een economische en rationele rijstijl zal er veel minder slijtage optreden aan het voertuig en de onderdelen ervan en het risico op ongevallen daalt aanzienlijk.


De unieke Renault Premium Lander Triple, die op het buitenterrein gepresenteerd zal worden, werd ontwikkeld in samenwerking met Estepe en WAF. Het Nederlandse Estepe, dat gespecialiseerd is in het ombouwen van cabines en chassis, slaagde erin om een vierde as toe te voegen aan de Renault Premium Lander zonder aan de bestaande wielbasis te raken. Dankzij deze 10-tons gestuurde voorloopas, die 1.80 meter voor de aangedreven as geplaatst is, mag de Premium Lander Triple volgens de Nederlandse wetgeving tot 38 ton wegen.

Verder kan de bezoeker van de Carrosserie Vakdagen nader kennis maken met de Renault Master, die in 2010 als volledig nieuw model op de markt kwam met een nieuw design, nieuwe cabine, nieuwe motoruitvoeringen, enz. Dit aanbod onderscheidt zich door volkomen nieuwe modellen met achterwielaandrijving. In 2010 werden achtereenvolgens de versies met gesloten laadruimte, chassis-cabine en chassis-dubbele cabine en platform cabine in de handel gebracht, zowel met voor- als achterwielaandrijving en met enkel- en dubbelluchtbanden. Dankzij het kwaliteitslabel Fast & Pro kunnen bestelwagenklanten rekenen op de professionele dienstverlening die aan de specifieke behoeften van bestelwagenklanten is aangepast.

De dealers die namens Renault Trucks aanwezig zijn op de Carrosserie Vakdagen, zijn Peters Bedrijfswagens Twente (Hengelo), Paashuis Bedrijfswagens (Lichtenvoorde) en Truckservice Jager (St. Johannesga).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats