Clicky

 Beveiligingsbedrijven: toeslag Schiphol is verkapte staatssteun

Beveiligingsbedrijven: toeslag Schiphol is verkapte staatssteun
01-06-2022 20:02 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

MAASTRICHT - Beveiligingsbedrijven noemen de zomertoeslagen die Schiphol heeft aangekondigd voor personeel op de luchthaven verkapte staatssteun. "Tegen dit soort afspraken kan geen bedrijf in Nederland op de arbeidsmarkt concurreren. De beveiliging al helemaal niet", reageert de Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe NL).

En tegen beveiligers waarschuwt de brancheclub die onder meer beveiligingsbedrijven voor evenementen en horecagelegenheden vertegenwoordigt: "Beveiligers laat jullie intussen niets wijsmaken. Deze geldinjectie is helaas van korte duur want de rest van Nederland kan niet volgen zonder dat de cao’s op gelijk niveau worden gebracht en hier zit Schiphol en de overheid niet aan tafel om als pinautomaat te dienen."

Schiphol geeft personeel in de drukke zomermaanden een toeslag van 5,25 euro per uur, in de hoop zo het werken op het vliegveld wat aantrekkelijker te maken en de werving van personeel op gang te helpen. Dat laatste is nodig omdat de grote drukte van de afgelopen weken in combinatie met personeelstekorten tot chaotische situaties leidde. Na de zomer krijgt het personeel nog eens 1,40 euro per uur extra. Deze laatste regeling loopt tot 1 september 2023.

Lang niet alle medewerkers die het extra loon krijgen, zijn in dienst van Schiphol. Veel van hen werken bijvoorbeeld voor beveiligingsbedrijven. Dit terwijl er voor de beveiligingsbedrijven ook gewoon cao-afspraken bestaan, geeft VBe NL aan. Daarbij zijn er volgens de organisatie ook nog grote verschillen tussen de cao Particuliere Beveiliging die veel gebruikt zou worden in de luchthavenbeveiliging en de cao Veiligheidsdomein. Bij die laatste cao zouden de lonen al jaren structureel hoger liggen dan bij de andere cao, totdat Schiphol met het extra geld over de brug kwam.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats