Clicky

 
Transport Online - LCW levert bouwmaterialen emissieloos in de binnenstad met nieuwe Scania

LCW levert bouwmaterialen emissieloos in de binnenstad met nieuwe Scania

LCW levert bouwmaterialen emissieloos in de binnenstad met nieuwe Scania
01-06-2022 12:13 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

GRONINGEN - Geen dieseldampen en zware motorgeluiden meer in stadscentra bij het leveren van bouwmaterialen. Deze week heeft Logistiek Centrum Westpoort uit Groningen de Scania P360 plug-in hybride vrachtauto in gebruik genomen. In combinatie met een elektrische heftruck zorgt de transporteur er daarmee voor dat de lucht schoon blijft en er geen herrie meer is richting de bouwplaats.

LCW opende begin dit jaar voor zijn klanten in de bouw al een bouwhub op de Londenweg langs de A7. Op deze overslagplek worden de materialen voor bouwprojecten in Noord-Nederland in pakketten verzameld om het aantal vervoersbewegingen met zestig procent terug te dringen. De nieuwe hybride vrachtauto brengt deze bouwpakketten straks CO2-neutraal op plek van bestemming.

"Diesel tot aan de stadsgrens en daarna schakelen we over op elektrisch", legt algemeen directeur Jakob Vonck van LCW Groningen uit. "Zo werken we er hard aan om zowel de CO2-uitstoot als het geluid te reduceren tot nul. Met elektrische meeneem-heftrucks zijn we al een tijdje aan het experimenteren en onze laatste serie laadt zich zelfs op tijdens het transport."

Volgens directeur Vonck zit duurzaam ondernemen in het DNA van het bedrijf. "Drie jaar geleden hebben we 2500 zonnepanelen op het dak van ons 23.000 m2 logistieke centrum op Westpoort laten leggen. Hiermee hebben we een Lean en Green Star behaald. Met onze nieuwste Scania plug-in-hybride vrachtwagen en onze elektrische heftrucks zetten we nu verdere stappen richting zero-emissie."

Groningen maar ook andere groeiende steden in Europa zijn hard bezig om over een aantal jaren hun stadskernen volledig emissievrij te maken.

Logistiek Centrum Westpoort

LCW Groningen is in 2003 ontstaan uit een fusie tussen drie Hoogkerkse transportbedrijven: Gebr. Gorter (transporteur van blauwe Chep pallets en suiker), Gebr. Vonck (bouwmaterialen en pootaardappelen), Liewes (verhuizingen en transport van kleine zendingen).

Deze moderne logistieke dienstverlener is dagelijks op pad met 110 vrachtwagens om de distributie te verzorgen in de bouw, food en agrarische sector met standplaatsen door heel Nederland. Het hoofdkantoor staat aan de Londenweg 10 in Groningen.

Foto's

  • Jeda-Fence
  • Jeda-Fence
  • Nic. van der Spek
  • Jan Kruis
    MVO


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions